Stichting ABC Leer Mee doet foto speurtocht in het centrum van ’s-Hertogenbosch

30 januari 2019Voor de Stichting ABC Leer mee hebben we op 22 januari 2019 een speurtocht door het centrum van ’s-Hertogenbosch georganiseerd. Doel van deze speurtocht was het oefenen van de Nederlandse taal door het maken van opdrachten door het centrum van de stad. De opdrachten waren allemaal gebaseerd op de Nederlandse cultuur of gebruiken. Zo moesten de 4 verschillende groepen langs bekende plekken in ’s-Hertogenbosch zoals Jan de Groot en de Sint Jan. Hier moesten zij onder andere raden hoeveel fietsen er in Nederland rond rijden, Nederlandse gerechten opnoemen en zo snel mogelijk een stroopwafel opeten. Er waren 10 verschillende locaties in het centrum waar 10 verschillende opdrachten gemaakt moesten worden.

De enthousiaste deelnemers hadden het koud gekregen tijdens de winteravond waar het ook nog sneeuwde, dus kon de avond gezellig afgesloten worden in Bar le Duc met een lekkere kop warme chocomel en een medaille voor de winnaars.

Over ABC Leer mee
Stichting ABC leer mee heeft als doelstelling de Nederlandse taal voor iedereen in de omgeving van ’s-Hertogenbosch toegankelijk te maken, zowel voor allochtonen als autochtonen. De taalles is gebaseerd op het abc en de officiële Nederlandse spellingsregels, welke speciaal bedoeld is voor volwassenen.