ONZE PROJECTEN

Al vele jaren zetten wij ons in voor de samenleving door het organiseren van diverse projecten. Hieronder vind je een overzicht met een greep uit onze projecten van de afgelopen jaren, variërend van doe-projecten tot fundraising projecten.

Foto speurtocht - Stichting ABC Leer Mee

Januari 2019

Voor de Stichting ABC Leer mee hebben we op 22 januari 2019 een speurtocht door het centrum van ’s-Hertogenbosch georganiseerd. Doel van deze speurtocht was het oefenen van de Nederlandse taal door het maken van opdrachten door het centrum van de stad. De opdrachten waren allemaal gebaseerd op de Nederlandse cultuur of gebruiken. Zo moesten de 4 verschillende groepen langs bekende plekken in ’s-Hertogenbosch zoals Jan de Groot en de Sint Jan. Hier moesten zij onder andere raden hoeveel fietsen er in Nederland rond rijden, Nederlandse gerechten opnoemen en zo snel mogelijk een stroopwafel opeten. Er waren 10 verschillende locaties in het centrum waar 10 verschillende opdrachten gemaakt moesten worden.

De enthousiaste deelnemers hadden het koud gekregen tijdens de winteravond waar het ook nog sneeuwde, dus kon de avond gezellig afgesloten worden in Bar le Duc met een lekkere kop warme chocomel en een medaille voor de winnaars.

Over de stichting: Stichting ABC Leer Mee heeft doelstelling de Nederlandse taal voor iedereen in de omgeving van ’s-Hertogenbosch toegankelijk te maken, zowel voor allochtonen als autochtonen. De taalles is gebaseerd op het abc en de officiële Nederlandse spellingsregels, welke speciaal bedoeld is voor volwassenen. 

Mede mogelijk gemaakt door:

Stichting ABC Leer Mee 

NL Doet - Eendenkooi Maaspoort

maart 2019

In het kader van NL Doet heeft Rotaract meegeholpen in de Eendenkooi in het Burgemeester van Zwietenpark. NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Wij hebben ons als vrijwilliger ingezet bij het schoonharken van de paden en de bramenstruiken hebben ruimte gemaakt voor nieuwe plantjes!

 

Mede mogelijk gemaakt door:

NL Doet – Kloosterhotel De Soete Moeder

Inzameling sinterklaascadeau's - Voedselbank

november 2018

Afgelopen zaterdag hebben wij wederom cadeautjes ingepakt voor het sinterklaasfeest dat georganiseerd wordt door Rotary Den Bosch Oost in ‘s-Hertogenbosch. Op pakjesavond zullen wij zo’n 150 kinderen gelukkig maken met een zak vol cadeautjes.

Dit jaar zijn wij een unieke samenwerking met BrandLoyalty aangegaan. Zij vonden het project zo mooi dat zij als hoofdsponsor naar voren zijn getreden en het grootste deel van alle cadeau’s hebben voorzien. Enorm bedankt daarvoor!

Naast BrandLoyalty willen wij graag onderstaande sponsoren bedanken die er mede voor hebben gezorgd dat zo’n 150 kinderen een onvergetelijke pakjesavond krijgen. Daarnaast dank aan alle vrijwilligers die op de dag van inpakken in grote getale zijn komen helpen.

Mede mogelijk gemaakt door:

Makro ‘s-Hertogenbosch – Hoppenbrouwers Techniek – Speciaalbier Festival Den Bosch – Mars Nederland – Albert Heijn Vughterstraat – Albert Heijn Mgr. van Roosmalenplein – Jumbo Moleneindplein Vught –  Jumbo Pettelaarseweg Den Bosch – Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch Oost 

NL Doet - Kloosterhotel de Soete Moeder

maart 2018

Elk jaar steken onze clubleden de handen uit de mouwen tijdens NL Doet. Zo ook op zaterdag 10 maart 2018. Deze keer hebben wij ervoor gekozen om de tuin op te knappen bij het Kloosterhotel de Soete Moeder. De stichting die bij dit hotel betrokken is, biedt jongeren – die om verschillende redenen uit het leer- of werkproces zijn gestapt – een nieuwe kans om ervaring op te doen. Door middel van een speciaal leer-werktraject worden zij door deze stichting geholpen bij het vinden van een nieuwe baan of studie.

Rotaract ’s-Hertogenbosch vindt dit een ontzettend mooi, sociaal en maatschappelijk initiatief, waar wij graag een bijdrage aan wilden leveren. In samenwerking met een aantal andere vrijwilligers hebben elf van onze leden daarom de Kloostertuinen klaar gemaakt voor het aankomende buitenseizoen. Het resultaat mag er zijn!

Mede mogelijk gemaakt door:

NL Doet – Kloosterhotel De Soete Moeder

Sinterklaasfeest - Voedselbank

november 2017

Afgelopen weken stonden bij Rotaract in het teken van Sinterklaas! Eerst heeft de club alles in het werk gesteld om bij bedrijven en winkels in de regio ’s-Hertogenbosch sponsoring, spullen en snoepgoed te regelen voor het Sinterklaasfeest dat samen met Rotary ’s-Hertogenbosch Oost en de Voedselbank werd georganiseerd voor ongeveer 125 kinderen. Het feest vond op woensdag 29 november 2017 plaats in Sociaal Cultureel Centrum ter Biechten.

Het werd een groot succes! Rotaract heeft genoeg geld opgehaald om mooie cadeaus voor alle kinderen te kopen waardoor de Sint en zijn Pieten voor elk gezin een zak met cadeautjes kon verzorgen. Daarnaast heeft Rotary ’s-Hertogenbosch Oost met een benefietdiner voor haar leden meer dan 100 cadeaus ingezameld. Op 25 november hebben alle RAC’ers (plus aanhang) samen keihard gewerkt om alle cadeaus in te pakken op locatie bij de Voedselbank. 

Mede mogelijk gemaakt door:

Daelmans Banket – Gulden Krakeling – Jumbo Raadhuisstraat Vught – PVO-int – Rabobank ‘s-Hertogenbosch en omstreken – Colours – Zelfstroom – Libra Energy – Studio Max – FC Den Bosch – BRB International B.V. – Makro Den Bosch – Albert Heijn Rompertpassage – Albert Heijn Arena 16 – Albert Heijn Vughterstraat – Albert Heijn Gruttostraat – Albert Heijn Stationstraat – PLUS Mulder Engelen  – Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch Oost 

NL Doet - Kinderboerderij de Bossche Hoeve

maart 2017

Op zaterdag 11 maart 2017 was het weer NL DOET, het kan u bijna niet ontgaan zijn. Ieder jaar zetten vele vrijwilligers zich deze twee dagen in om landelijk diverse projecten te doen. Rotaract ‘s-Hertogenbosch doet al jaren mee aan deze dagen. Dit jaar met een project met een groen tintje, we zijn namelijk aan de slag gegaan bij kinderboerderij de Bossche Hoeve.

Er stond een groot aantal klussen op het programma: van het verven van de stallen van de ezels, tot het verven van terrein elementen tot het krijgen van groene vingers in de bloemperken. Met de club zijn we de hele dag flink aan de slag geweest, zodat de Bossche Hoeve er weer even tegenaan kan. Een geslaagd project en zowel de club als de dieren hebben zich uitstekend vermaakt! . Wat NL DOET ons volgend jaar brengt is weer een verrassing, maar dat we weer van de partij zijn is wel zeker!

Mede mogelijk gemaakt door:

NL Doet – Kinderboederij de Bossche Hoeve

Sinterklaasfeest - Voedselbank

november 2016

Op woensdag 30 november heeft Rotaract ’s-Hertogenbosch in samenwerking met de Voedselbank en Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch Oost een mooi Sinterklaasfeest georganiseerd voor gezinnen die klant zijn bij de Voedselbank, waarbij elk gezin een jutezak cadeautjes mee naar huis mocht nemen om de feestdag ook samen thuis te vieren .

De voorgaande maanden hebben we als club ons ingespannen om voor de 130 aanwezige kinderen geschikte cadeautjes te vinden. Het uiteindelijke resultaat was een enorme hoop zakken voor +60 gezinnen, zoals te zien in bovenstaande foto.

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Enexis – Hevo – Blacktrace – Arcadis – Boekhandel Adr. Heinen – Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch – Albert Heijn Drunen – Albert Heijn Helftheuvelpassage – Albert Heijn Rompertpassage – Albert Heijn Gruttostraat – Albert Heijn Mgr. Van Roosmalenplein – Jumbo Broeren – Jumbo Vught – EMTÉ ’s-Hertogenbosch – PLUS Mulder – Texaco Van Zoggel – Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch Oost

Hollandse Avond - Park Antoniegaarde

maart 2015

Rotaract ‘s-Hertogenbosch verzorgde op dinsdag 17 maart 2015 een Hollandse avond in verzorgingstehuis Park Antoniegaarde,  Er werd ‘Ik hou van Holland’ gespeeld en pittige vragen en muziekvragen wisselden elkaar af. Natuurlijk hoorde daar een stukje Hollandse kaas en een bitterbal bij. Er werd fanatiek gestreden om leuke prijsjes zoals een busje stroopwafels. Met dank aan 

Mede mogelijk gemaakt door:

Park Antoniegaarde – Albert Heijn Vughterstraat voor het sponsoren van de hapjes

Kerstmarkt - Binckhorst Rosmalen

december 2014

De jaarlijkse kerstmarkt op de Binckhorst in Rosmalen, onderdeel van Cello, is inmiddels een traditie: zowel binnen als buiten is er genoeg te doen. Er zijn verschillende kraampjes met kerstspullen, sieraden en cadeautjes. Er wordt een kerstspel gespeeld met levende dieren, je kunt een ritje maken op een kameel en er lopen kerstengelen, een kerstman en zelfs een kerstboom rond! Uiteraard is er voldoende muziek, eten en drinken en je kunt lekker opwarmen bij de vuurkorven buiten.

Rotaract ’s Hertogenbosch helpt al jaren met het realiseren van de kerstmarkt. Op zaterdag worden de kraampjes neergezet, overal wordt kerstversiering opgehangen en de wegwijzers worden opgehangen: alles om de kerstmarkt zo gezellig en succesvol mogelijk te maken. Zondag wordt er meegespeeld met het kerstspel, we ondersteunen overal waar nodig en aan het einde ruimen we natuurlijk alles netjes op. Het weer was goed, de organisatie liep goed en de sfeer was nog beter: ook dit jaar was de kerstmarkt weer een groot succes!