Rotaract ’s-Hertogenbosch organiseert op 8 april 2017 in samenwerking met Fonds Slachtofferhulp een publiek evenement waarbij aandacht voor seksueel geweld centraal staat. Dit doen wij door het Amerikaanse concept ‘Walk a mile in her shoes’ naar Nederland te brengen en zo het taboe rondom seksueel geweld te verbreken. Het concept is simpel: mannen zullen 1 mijl (1.6km) in de schoenen, in dit geval rode hakken, van vrouwen gaan lopen. De mars werkt volgens het principe van een sponsorloop: als deelnemer probeer je zoveel mogelijk sponsoren te werven en daarmee een zo hoog mogelijke bijdrage te leveren aan Fonds Slachtofferhulp! De opbrengsten worden gebruikt om een Centrum Seksueel Geweld (www.centrumseksueelgeweld.nl) te openen in ’s-Hertogenbosch. Geef je snel op!

Jaarlijks zijn er nog steeds duizenden vrouwen slachtoffer van seksueel geweld en zij hebben vaak geen plek waar ze terecht kunnen. Om die reden is Centrum Seksueel Geweld in het leven geroepen. Centrum Seksueel Geweld biedt slachtoffers vanuit meerdere centra in Nederland hulp, advies en steun.

De mars zal ‘s-middags om 13.00 uur beginnen en zal een rondje van één mijl (oftewel: 1,6 kilometer) behelzen door de Bossche binnenstad. Het startpunt wordt op een later moment bekend gemaakt. Kosten voor deelname zijn 5 euro, hetgeen ten goede komt aan het goede doel Fonds Slachtofferhulp. Je kunt zelf schoenen (met hakken!) meebrengen, of wij regelen een stel hakken voor jou (tegen een meerprijs van 5 euro, wat eveneens ten goede komt aan Fonds Slachtofferhulp).

Liever niet lopen, maar wel bijdragen aan dit goede doel? Je kunt ons ook steunen door middel van een donatie. Doneren kan op IBAN: NL03 RABO 0144 2262 94 ten name van Rotaract Club ‘s-Hertogenbosch, met als beschrijving ‘Walk a mile in her shoes donatie’.

Let op: aanmelding via onderstaand formulier is pas definitief wanneer wij het inschrijfgeld hebben ontvangen! Instructies voor de betaling ontvang je na inschrijving per e-mail.