Terugblik op een bewogen jaar

1 oktober 2020 – Vorig jaar in september begon het verenigingsjaar vol enthousiasme en goede initiatieven. Helaas zijn vanwege COVID-19 veel plannen in het water gevallen. Het virus heeft ervoor gezorgd dat Nederland tot stilstand kwam. Veel van de geplande activiteiten voor goede doelen zijn niet doorgegaan, zoals bijvoorbeeld deelname aan de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet, de wandeling met de bewoners van de Binckhorst, geldinzameling door deelname aan de Vestingloop en het Speciaalbier Festival aan de Parade te ‘s-Hertogenbosch.

Gelukkig kunnen we ook terugkijken op geslaagde initiatieven. In oktober hebben wij 8 studenten uit Kenia en Polen door middel van een stadswandeling met een quiz een rondleiding door Den Bosch gegeven. De rondleiding werd afgesloten met een borrel bij Café Bar le Duc, waar normaliter onze vergaderingen plaatsvinden. De jongeren waren in Nederland voor een uitwisselingsproject van DCLivingLab.

Verder hebben we in december 2019 wederom sinterklaascadeaus ingezameld en ingepakt voor het sinterklaasfeest in ’s-Hertogenbosch dat georganiseerd werd door Rotary ‘s-Hertogenbosch Oost. Op pakjesavond hebben wij ongeveer 150 kinderen gelukkig gemaakt met een zak vol cadeautjes. Hiervoor zijn wij een samenwerking met BrandLoyalty aangegaan.

Ook heeft Rotaract, in samenwerking met Stichting Met Je Hart, 315 eenzame ouderen in de regio ’s-Hertogenbosch verrast met een bloemetje tijdens de eenzame corona-periode. Deze actie is mogelijk gemaakt door de gulle donatie van bloemen van Bloemkwekerij Kiepflower uit Nieuwaal. Meer over deze actie lees je hier. De eenzaamheid van de ouderen gedurende de afgelopen maanden was daarmee natuurlijk nog niet mee verholpen. Daarom hebben wij als een vorm van dagbesteding een verhalen- en puzzelboekje opgesteld voor de ouderen van Van Neynsel.

De bloemen actie!

Wij kijken terug op een jaar waarin veel anders is gelopen dan gepland. Ook vooruit kijken voor het nieuwe verengingsjaar is lastig vanwege de onzekere toekomst. Het steunen van goede doelen door middel van ‘hands-on’-projecten in een 1.5 meter samenleving zal lastig vorm te geven zijn, echter hebben wij er volle vertrouwen in dat wij (ook) in deze veranderende samenleving een bijdrage gaan leveren gedurende het verenigingsjaar van 2020-2021.