Sinterklaas is een feest voor iedereen, jong en oud. Helaas is de realiteit dat er kinderen en gezinnen zijn waar Sinterklaas, geruisloos voorbij gaat. Rotaract ’s-Hertogenbosch heeft zich voor het tweede jaar op rij hard gemaakt om ook dié kinderen een geweldig Sinterklaasfeest te bezorgen. Woensdag 27 november 2014 hebben zo’n 220 kinderen genoten van een geweldige Sinterklaasviering in het BrainWash Stadion De Vliert.

Rotaract heeft in samenwerking met diverse partners geregeld dat alle ingrediënten voor een echt Sinterklaasfeest aanwezig waren. In de periode voorafgaand aan het feest is Rotaract ’s-Hertogenbosch druk in de weer geweest met de voorbereiding. Afgelopen september heeft het eerste overleg met de Voedselbank plaatsgevonden. De Voedselbank was erg content dat Rotaract ‘s-Hertogenbosch wederom een sinterklaasfeest voor hun afnemers/cliënten wilde organiseren. Ook dit jaar kwam er hulp van stichting Sinterklaas Bestaat. Dit is een stichting die landelijk opereert en lokale initiatieven zoals deze ondersteunt bij het vinden van mooie én nieuwe cadeaus voor de kinderen. Daarnaast heeft Rotaract ’s-Hertogenbosch samenwerking gezocht met één van de sponsoren van vorig jaar: CSG Bureau voor facilitaire dienstverlening. Zij hebben dit jaar hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) project hieraan gewijd. Hierdoor hebben alle medewerkers van CSG hun handen uit de mouwen gestoken, hetzij bij het helpen van het inpakken van de cadeaus voorafgaand aan het feest of op de dag zelf. Tevens heeft KPMG een zeer gulle donatie gedaan vanuit hun stichting Make it Happen Fund. Van dit bedrag kon onder andere voor ieder gezin een mooi gezinsspel worden verkocht. Ook Kwaliteitsboekhandel Polare heeft een bijdrage geleverd door kinderboeken ter beschikking te stellen. Albert Heijn heeft chocolademunten en chocoladeletters gedoneerd, banketbakkerij Jan de Groot heeft een bakplaat met gevuld speculaas gedoneerd, Holla Advocaten heeft hun kantoor ter beschikking gesteld om cadeautjes in te pakken. Er kan werkelijk gesteld worden dat vele ondernemers deze middag tot een groot succes hebben weten te maken.

Rotaract ‘s-Hertogenbosch heeft de feestmiddag verzorgd waardoor het een geweldige middag is geworden voor de kinderen; er werden pietenmutsen geknutseld, kinderen werden geschminkt, maar ook konden de kinderen taai taai happen en dropveter en chips kettingen maken. Uiteraard hebben de kinderen opgetreden voor Sinterklaas en hun mooiste dansjes laten zien. Het was een waar feest waarbij elk gezin met een goedgevulde zak met cadeaus naar huis is gegaan.

sinterklaas project