Op zaterdag 22 maart 2014 was het weer NLdoet, het kan u bijna niet ontgaan zijn. Ieder jaar zetten vele vrijwilligers zich twee dagen in om landelijk diverse projecten te doen. Rotaract ‘s-Hertogenbosch doet al jaren mee aan deze dagen. Dit jaar met een bijzonder project. Daar waar we voorgaande jaren zogenoemde ‘hands-on’ projecten hebben gedaan, was het dit jaar toch echt een ‘fiets-on’ project.

De dag bestond uit twee delen. In de ochtend zijn we met de club samen met zes cliënten van Reinier van Arkel, en een aantal begeleiders, afgereisd naar het – gelukkig – zonnige Oisterwijk. Deze cliënten zijn doof en hebben daarnaast (geestelijke) beperkingen. Communiceren ging met handen en voeten, maar we kwamen er telkens wel uit! In Oisterwijk stonden de fietsen van ‘Piet Plezier’ klaar. De route van 8 kilometer was al uitgestippeld: de pannenkoeken die in de middag stonden gepland kregen we duidelijk niet voor niets! Samen met de cliënten hebben we een prachtige fietstocht gemaakt door het mooie Oisterwijk. Natuurlijk hebben wij bij de Oisterwijkse Vennen een kop koffie gedronken met een stuk appelgebak.

Na de fietstocht zijn we samen richting Reinier van Arkel gereden. Deze cliënten wonen allen in hetzelfde huis waar bij aankomst de ingrediënten voor de pannenkoeken al klaarstonden. Hier begon het ‘hands-on’ deel van het project. Flink roeren, shaken en natuurlijk bakken! Het resultaat mocht er zijn. De cliënten kregen pannenkoeken voorgeschoteld waar ze bij Masterchef jaloers op zijn! Uiteraard hebben ook wij een ‘graantje meegepikt’ van de pannenkoeken.

Tegen het einde van de middag liep de NLdoet dag ten einde. Een geslaagd project en zowel de club als de cliënten hebben zich uitstekend vermaakt! Volgende week mogen we in het kader van een ander project onze pannenkoekenbakskills nog een keer laten zien. Wat NLdoet ons volgend jaar brengt is weer een verrassing, maar dat we weer van de partij zijn is wel zeker!

NLDoet2014_PietPlezier