MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID

Rotaract clubs zijn serviceclubs. Wij willen daarom iets betekenen voor anderen in de samenleving. Elke club vergadert eens in de twee weken om te bespreken welk goede doelen zij willen steunen maar vooral om te bepalen wat daarvoor georganiseerd kan worden. Bij Rotaract kun je daarom volop leuke dingen doen. Help bijvoorbeeld mee bij fundraisings- of doeprojecten zoals het verkopen van banketletters of breng een uniek stadspecifiek Monopolyspel uit voor het goede doel.

Rotaract Clubs helpen de maatschappij graag en weten dit op verschillende manieren te bereiken. Iedere lokale club selecteert projecten die ze wil ondersteunen. Dit kan variëren van milieubescherming tot het helpen van minder bedeelden. Bijvoorbeeld door het doneren van geld of het organiseren van het project.

De doelstellingen van Rotaract zijn:

  • Het ontwikkelen van professionele en leiderschapskwaliteiten.
  • Het benadrukken van respect voor de rechten van anderen, gebaseerd op herkenning van de waarde van ieder individu.
  • Het herkennen van de waardigheid en waarde van alle beroepen als mogelijkheid tot dienen.
  • Het herkennen, uitoefenen en promoten van ethische standaarden zoals leiderschapskwaliteiten en zakelijke verantwoordelijkheden .
  • Het ontwikkelen van kennis en begrip voor de wensen, problemen en mogelijkheden in de maatschappij en wereldwijd.
  • Het bieden van mogelijkheden voor persoonlijke en groepsactiviteiten om de maatschappij te dienen en de internationale "goodwill en understanding" te promoten.