Afgelopen jaar hebben wij diverse activiteiten opgezet voor het ondersteunen van de 55+ zomerschool van Divers. Als sluitstuk van de fundraising organiseerde wij begin juni een veiling. De veiling trok een 40-tal belangstellenden, waaronder wethouder Geert Snijders. Van de 37 objecten die onder de hamer van veilingmeester Margot Franken gingen (voorzitter Rotary ‘s-Hertogenbosch Oost), zijn er 34 verkocht.

Aan het eind van de veiling mochten we een mooie cheque overhandigen van 2.000,-  euro aan Ingrid Claassens van Zomerschool 55+ Divers. Zij zei verrast te zijn door de opbrengst van de veiling. Voor haar smaakte de samenwerking tussen het ouderenwerk Divers en Rotaract ’s-Hertogenbosch naar meer.

veiling-cheque

De Zomerschool 55+ stelt ouderen in staat met elkaar in contact te komen op het moment dat familieleden op vakantie zijn. Het is een leuke vakantieactiviteit voor ouderen en een goede kennismaking met het ouderen- en vrijwilligerswerk van welzijnsonderneming Divers. Dit jaar wordt de 3e editie van de Divers-Zomerschool 55+ georganiseerd van 2-12 juli. Vrijwel alle workshops zijn in sociaal cultureel centrum  In de Roos  (Zuiderparkweg Den Bosch)  en in De Ontmoeting  (Tulpstraat 2-4 Rosmalen). De Zomerschool wordt georganiseerd door Divers (ouderenwerk), samen met Seniorenvereniging HEVO Rosmalen en het Netwerk Ouderen Educatie en biedt een gevarieerd programma aan (nieuwe) workshops en activiteiten voor senioren.

Naast de fundraising hebben we afgelopen voorjaar tevens fauteuils beschikbaar gesteld aan het Steunpunt Epigoon van Divers.

Geef een reactie